Magamról

"A lélek semmit sem tesz, ha te sem teszel semmit, ám ha tüzet gyújtasz, fát vág, ha csónakot készítesz óceánná válik." (Robert Bly - Vasjankó)

 

Tóth Éva Mária vagyok, Pécsen végeztem az egyetemi és főiskolai tanulmányaimat.
Útkeresésemet a nehézségekkel való megküzdés formálta, míg rájöttem, hogy egész életem során útkereső leszek. Mindeközben naponta megtalálni az élet értelmét V. Frankl Auschwitzot megjárt pszichiáter mondatai segítettek:

 

 

"Nem igazán számít, hogy mit várunk az élettől, de sokkal inkább számít az, hogy az élet mit vár tőlünk. Abba kell hagynunk a kérdezősködést, hogy mi is az élet értelme. Mikor már nem tudunk változtatni a helyzetünkön, akkor lehetőségünk nyílik arra, hogy változtassunk önmagunkon. Mert mindent elvehetnek az embertől, kivéve egy dolgot: a legutolsó dolgot, az emberi szabadságot, amely olyan magatartási forma választása, hogy bármilyen körülmény között a saját útját fogja járni. Akiknek pedig »valamiért« élniük kell, képesek lesznek megteremteni szinte bármilyen ehhez szükséges »hogyant«!"

 

Ezen az úton foglak kísérni, hogy az útkeresés tisztázásában megérezd saját belső erőd súlyát, rálelj a felelősségedben rejlő lehetőségekre, és az élet által kínált lehetőségeket eképp alakítsd át saját vágyaid szerint.

Ezen a szimbólikus úton a feltétel nélküli pozitív elfogadással, megértéssel, együttérzéssel átitatott rendszerszemléletű gondoskodással foglak kísérni.